Een Sinterklaasfeest zonder de Goedheiligman is bijna niet voor te stellen.

 

 

Het was een drukke middag in het kasteel van Sinterklaas. De Sint zat op zijn imposante stoel, omringd door zijn trouwe Pieten, terwijl ze de laatste voorbereidingen troffen voor de komende bezoeken. Sinterklaas keek bedachtzaam naar zijn lijst met afspraken, waarin de wensen en bijzonderheden van elk huis waren genoteerd.

 

In het grote boek stonden namen van kinderen, ouders en grootouders. Sinterklaas las met een glimlach de grappige anekdotes en leuke verhalen van het afgelopen jaar. Van kleine avonturen tot grootse prestaties, alles was genoteerd. De Pieten hadden er plezier in om de herinneringen met elkaar te delen, terwijl ze de pakjes ordenden en het strooigoed klaarzetten.

 

Sinterklaas stond op van zijn stoel en keek serieus naar de Pieten. "Laten we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn," sprak hij met vriendelijke stem. "Wie is er bang voor de Sint?" vroeg hij, terwijl hij door het grote boek bladerde. Er werd gelachen en enkele Pieten gaven aan dat er kinderen waren die wat extra aandacht nodig hadden vanwege een gedragsstoornis of handicap.

 

De Sint knikte begripvol. "We zullen extra zorgzaam zijn en ervoor zorgen dat iedereen een fijne tijd heeft.

 

Terwijl de Pieten druk bezig waren met de laatste voorbereidingen, werd er gediscussieerd over het strooien van snoepgoed. Sommigen vonden dat het feest niet compleet was zonder een beetje strooigoed, terwijl anderen twijfelden vanwege mogelijke allergieën. Uiteindelijk besloot Sinterklaas dat het met mate mocht, met begrip voor verschillende situaties.

 

De klok tikte door, en Sinterklaas dacht aan de financiële kant van het feest. Hij legde uit aan de Pieten dat mooie spullen, goede schmink en leuke Pieten geld kostten. "Maar het is de moeite waard als we de kinderen een onvergetelijke ervaring kunnen bezorgen," voegde hij eraan toe.

Na de laatste details besprak Sinterklaas de logistiek van elk bezoek. Moesten de cadeaus mee naar binnen gebracht worden, of stonden ze al klaar? Begon pakjesavond direct na zijn vertrek, of was het een aanloop naar het grote feest?

 

En toen kwam het punt van prijs ter sprake. Sinterklaas legde uit dat de kosten afhingen van verschillende factoren, zoals het tijdstip, de locatie, de duur en de aard van het bezoek. Hij wees naar de webshop waar een indicatie te vinden was, maar benadrukte dat elke aanvraag individueel behandeld zou worden.

"Houd er rekening mee dat mijn agenda snel vol raakt," waarschuwde Sinterklaas. "Ik zou het fijn vinden als we de meeste bezoeken rond half oktober al gepland hebben, zodat ik mijn reis goed kan plannen."

 

Met alle details op orde en de stoel van Sinterklaas mooi klaargezet, waren ze klaar voor een nieuw seizoen van magie, verrassingen en glimlachende kinderen. En zo, met een tevreden zucht, begon Sinterklaas aan zijn reis door het land, met in zijn gedachten het doel om overal vreugde en warme herinneringen achter te laten.